назад

Про нагальне: суспільно корисні роботи для виконання адміністративного стягнення особами, які вчинили адміністративне правопорушення

1Ганна Мєшальникова, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях взяла участь у робочій зустрічі з представниками Запорізької міської ради, суддями, адвокатами, керівництвом УДВС та начальниками відділів державної виконавчої служби м.Запоріжжя, представниками філії Державної установи «Центр пробацїі» в Запорізькій області.

6 лютого 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості за сплати аліментів».

Згідно чинного законодавства, уповноважені органи з питань пробації виконують адміністративні стягнення у виді суспільно корисних робіт.

Станом на 6 березня 2019 року до підрозділів пробації Запорізької області надійшло на виконання 45 судових рішень щодо виконання суспільно корисних робіт. У 2018 році на виконання надійшло 100 судових рішень. Під час виконання зазначених рішень суду виникають певні ускладнення.

Метою робочої зустрічі було обговорення організації виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» та визначення шляхів вирішення проблемних питань.

23