назад

Про насильство в сім’ї говорили з учнями Чернівецької школи №39

ні насильству над дітьмиВ рамках Всеукраїнського тижня права 1 грудня 2017 року головний спеціаліст Чернівецького бюро правової допомоги Вікторія Осух провела для учнів 9-10 класів Чернівецької загальноосвітньої школи №39 лекцію на тему «Насильство у сім’ї: поняття, види та протидія».

«Насильство в сім’ї – це будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи членів сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров’ю», – пояснила учням головний спеціаліст Чернівецького бюро правової допомоги Вікторія Осух.

Фахівець безоплатної правової допомоги розповіла, куди можна звертатись у таких випадках по допомогу. Зокрема:
 – до органів внутрішніх справ;
 – медичних установ;
 – закладів освіти;
 – центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
 – управлінь у справах сім’ї та молоді.

Вікторія Осух роздала учням інформаційні листівки з адресами та контактними телефонами компетентних органів, куди дитина може звернутися у випадку проявів домашнього насильства у сім’ї.

Також вона нагадала про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО». Фахівець відповіла на всі додаткові запитання учнів. Вона розповіла про систему безоплатної правової допомоги і пояснила, хто має право на безоплатну правову допомогу.

По завершенню даного заходу, фахівець безоплатної правової допомоги роздала учням інформаційні буклети та надала контактну інформацію.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

До фахівців Чернівецьке бюро правової допомоги можна звертатися за адресою: м. Чернівці, вул. І. Підкови, 2, тел. (0 372) 56-25-85.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).