назад

Про недопущення порушень прав і свобод людини говорили в Одесі з представниками Уповноваженого ВРУ з прав людини

20 травня 2021 року до Регіонального центру з робочим візитом завітали представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в південних областях Олександр Остапенко та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмила Ямщикова.

Регіональний центр співпрацює з представництвом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в межах Меморандуму, відповідно до якого проводяться спільні заходи, зокрема, у місцях обмеження волі щодо роз’яснення засудженим їх прав.

Учасники зустрічі обговорили спільний механізм реагування на звернення заявників до Уповноваженого з прав людини в Одеській області щодо роботи адвокатів системи БПД.
Також заплановано спільне проведення моніторингових візитів у відділи поліції стосовно своєчасного повідомлення ними інформації про затриманих до Регіонального центру.

Щоквартально Регіональний центр отримує інформацію про кількість випадків затримання та кількість випадків неприбуття або несвоєчасного прибуття адвокатів та проводить з органами поліції звірки відомостей щодо кількості переданих та зареєстрованих повідомлень про випадки затримання осіб», – зазначила Ірина Чімбер, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Іншим важливим питанням на порядку денному стало забезпечення доступу людей, які перебувають у психоневрологічних інтернатах, школах-інтернатах, геріатричних закладах до безоплатної правової допомоги. Учасники зустрічі домовилися про спільне проведення правопросвітницьких заходів для дітей-сиріт та обмін інформаційною продукцію щодо захисту прав людини.