назад

Про новації у сфері реєстрації громадських формувань говорили за «круглим столом» у м. Мена

P517004419 липня 2016 року на виконання наказу Міністерства юстиції України від 16 червня 2016 року №1717/5 «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» в приміщенні Менської районної державної адміністрації відбулось засідання за «круглим столом». Учасниками його стали представники громадських організацій, профспілок, органів державної влади, працівники Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та представники юстиції.

Головна мета засідання – донесення до громадськості інформації про можливість подачі документів у сфері державної реєстрації громадських формувань через центри надання БВПД, як фронт-офіси.
Про новації у сфері реєстрації громадських формувань розповів учасникам «круглого столу» в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області В’ячеслав Хардіков, який звернув увагу на пакет документів, що необхідні для проведення державної реєстрації, повноваження в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань, наголосив на строках розгляду документів, поданих на державну реєстрацію, «ціну» послуг за державну реєстрацію змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
Підсумовуючи Хардіков В.В. наголосив на доступності отримання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань.
Також було підкреслено, що наразі функції з прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань будуть здійснювати місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, як фронт-офіси.
На всі запитання присутніх були надані чіткі та вичерпні відповіді.
Представники громадських формувань для подачі документів можуть звертатися до Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Мена, вул. Червона Площа, 9; тел.. (0244) 3-30-01, режим роботи: пн-пт з 9:00 до 18:00
Крім того, зазначаємо, що функції з державної реєстрації громадських формувань (в тому числі прийом та видача документів) покладено на Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 43, тел.:(022)77-88-46P5170060