назад
27.09.17

Про новели державної реєстрації шлюбу розповіли в Регіональному центрі професійно-технічної освіти м. Зінькова

Lekcia Zinkiv 26.09.2017 2

26 вересня 2017 року на базі Регіонального центру професійно-технічної освіти м. Зінькова начальник відділу Зіньківське бюро правової допомоги Сергій Корнійко спільно з провідним спеціалістом Зіньківського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області Юлією Тюріною провели для учнів лекцію на тему «Нововведення у реєстрація шлюбу».

Керівник бюро охарактеризував положення Сімейного кодексу України та Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» в частині державної реєстрації шлюбу. Разом з тим фахівці ознайомили присутніх з  процедурою реєстрації шлюбу за добу.

Сергій Корнійко в своєму виступі також розповів про запуск офіційного веб-сайту загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», який розширить коло громадян, які зможуть отримати інформацію про свої права та інструкції для захисту цих прав. Метою проекту є формування нової правової свідомості шляхом інформування громадян про їхні права та надання механізмів щодо їх захисту. Кожен може скористатись порталом http://pravo.minjust.gov.ua/ та отримати необхідну інформацію щодо захисту своїх прав у різних життєвих ситуаціях.

По завершенню заходу фахівець бюро ознайомив учнів з системою БПД та діяльністю Зіньківського бюро правової допомоги, а також детально роз’яснив порядок реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Зіньківського бюро правової допомоги за адресою: м. Зіньків,                вул. Воздвиженська, 64, тел.: 3-34-74, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).