назад
10.09.18

Про оптимізацію системи оплати послуг адвокатів з надання БВПД говорили на Керівній раді

41570460 2072786532772716 8100150995603947520 n09 вересня 2018 року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області, під головуванням директора центру Ірини Протченко, відбулося засідання Керівної ради.

Участь у нараді взяли директори Місцевих центрів, керівники та працівники структурних підрозділів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області.

Під час засідання присутні обговорили поточні питання; результати моніторингу Місцевих центрів з надання БВПД; представництво інтересів клієнтів працівниками центрів у судах; кадрове забезпечення у місцевих центрах та їх структурних підрозділах.

Окрему увагу директор Регіонального центру з надання БВПД Ірина Протченко приділила Постанові Уряду від 20 червня 2018 року №511 щодо удосконалення механізму обчислення розміру винагороди, відшкодування витрат та їх виплати адвокатам, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Відповідні зміни внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 року № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу».

Вона зазначила, що змінено розрахунок оплати за підготовку та подання процесуальних документів з урахуванням змін до процесуальних кодексів, обмежено граничний розмір винагороди залежно від виду/стадії провадження/процесу та їх тривалості, оптимізовано значення низки заохочувальних коефіцієнтів.

«Запроваджені зміни збалансовують підхід до оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають БВПД, забезпечують більш ефективне використання бюджетних коштів», – підкреслила Ірина Протченко.

Розрахунок за актами надання безоплатної вторинної правової допомоги, поданими до моменту набрання чинності відповідної постанови, буде здійснюватися за попередньою редакцією Методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Також вона зауважила, що Місцевим центрам з надання БВПД у Чернігівській області рекомендується провести навчання серед свої працівників та ознайомити з даною Постановою.