назад

Про організацію та діяльність служби пробації говорили під час круглого столу 01 червня 2017 року

2017 05 31R4Учора у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулося засідання круглого столу на тему: «Пробація в Україні».

Захід організований за ініціативи фахівців системи безоплатної правової допомоги краю, за участі представників Першотравневого та Шевченківського районних секторів Чернівецького міського відділу пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, представника Управління забезпечення прав людини Національної поліції України, адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги мешканцям Чернівецької області.

Згідно порядку денного засідання круглого столу учасники обговорили питання щодо особливостей досудової та наглядової пробації, зокрема йшлося про впровадження інституту пробації, правові основи діяльності органів пробації, їх функціональне призначення та роль.

Окрему увагу було приділено питанням практики застосування пробації, її видів, підготовки досудової доповіді, що передбачає досудова пробація, а також порядку здійснення нагляду та проведення соціально-виховної роботи із засудженими в рамках наглядової пробації.

Досвідом співпраці із органами пробації м. Чернівці, підготовки клопотання про застосування досудової пробації та формування досудової доповіді, а також досягнутими результатами, поділився адвокат Валентин Ставчанський. Наведений адвокатом приклад стосувався конкретної справи, де останній здійснював функції захисника та, власне, де вдалося досягти успішного результату, коли судова інстанція дослухалася до думки органу пробації та прийняла відповідне рішення.
2017 05 31R5

Довідково! Пробація – система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого. Мету, завдання, підстави, види пробації, правовий статус персоналу органу пробації та суб’єктів пробації детально визначає Закон України «Про пробацію».

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. В. Аксенина, 5. Контактний телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).