назад
25.07.16

Про основні аспекти реалізації функцій фронт-офісу у сфері державної реєстрації громадських формувань говорили за «круглим столом» у м. Шостка

160725 01З метою забезпечення належної реалізації пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань 25 липня 2016 року  у Шосткинському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся «круглий стіл» на тему «Основні аспекти реалізації функцій фронт-офісу у сфері державної реєстрації громадських формувань».     

У роботі «круглого столу» взяли участь представники громадських організацій м. Шостка та Шосткинського району, державні реєстратори Центру адміністративних послуг Шосткинської міської ради та Шосткинської районної державної адміністрації, відділу державної реєстрації Шосткинської міської ради.

Відкриваючи засідання «круглого столу», директор Шосткинського МЦ Микола Гудіма зазначив, що запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань забезпечить доступність та якість адміністративних послуг, адже людині не потрібно буде їхати до обласного центру – вона може скористатися цими послугами за місцем свого проживання.

Під час засідання учасники обговорили питання взаємодії місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та територіального управління юстиції у сфері державної реєстрації громадських формувань, практичні аспекти виконання місцевими центрами та центрами адміністративних послуг функцій фронт-офісу, надання методичної допомоги. 

Також приділялась увага практичній роботі, під час якої презентовано функціонування Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, порядок внесення відомостей про державну реєстрацію громадського формування до ЄДР, проведення реєстраційних дій щодо зміни відомостей про громадське формування, процедуру сканування та пересилання документів тощо. 

Захід дозволив учасникам досягти домовленостей про подальшу взаємодію та співпрацю, зокрема в напрямку  обміну методичними напрацюваннями (збірниками, інформаційними та технологічними картками).

160725 02