назад
09.08.17

Про особливості праці молоді говорили в Диканському районному центрі зайнятості

08.08.2017 seminarcentrduk

08 серпня 2017 року в рамках Меморандуму про співпрацю з Диканським районним центром зайнятості головний спеціаліст Диканського бюро правової допомоги Людмилою Маценко було проведено семінар для безробітних на тему: «Молодь на ринку праці».

Під час заходу працівник бюро поінформувала присутніх про основні права молоді у сфері трудових правовідносин, а також про додаткові пільги та гарантії, які можуть надаватися таким працівникам.

У своїх роз’ясненнях Людмила Маценко зазначила, що відповідно до ст. 187 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП України) неповнолітні, тобто особи, що не досягли вісімнадцяти років, у трудових правовідносинах прирівнюються у правах до повнолітніх, а в галузі охорони праці, робочого часу, відпусток та деяких інших умов праці користуються пільгами, встановленими законодавством України. Зокрема, ст. 190 КЗпП України передбачено заборону застосування праці осіб молодше вісімнадцяти років на важких роботах і на роботах з шкідливими або небезпечними умовами праці, а також на підземних роботах. Крім того, забороняється залучати працівників молодше вісімнадцяти років до нічних, надурочних робіт і робіт у вихідні дні.

Після закінчення заходу працював дистанційний пункт доступу до БПД і всі бажаючі мали змогу отримати консультації та роз’яснення з конкретних правових питань.

Додатково інформуємо, що скористатися послугами Диканського бюро правової допомоги можна за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).