назад

13239459 481119385412356 9097890623700301089 n

Чортківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги з робочим візитом відвідав місто Бучач з метою  розширення доступу до безоплатної правової допомоги місцевих жителів.

Так, 17 травня 2016 року у приміщенні Бучацької районної ради відбувся виїзний прийом громадян (м.Бучач майдан Волі,1) за участі директора місцевого центру Марії Гамбаль, представника громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини Петра Люпи та адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу – Мар’яни Суп та Романа Бахіра.

Для отримання правової допомоги звернулися громадяни, яких цікавили питання порядку перерахунку пенсії, надання путівки на оздоровлення ветерану праці та визначення меж земельної ділянки.

Щодо перерахунку пенсії, то громанянці роз’яснили, що пенсії, призначені за Законом України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, індексуються відповідно до законодавства про індексацію грошових доходів населення. У разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного Законом, підвищується розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 28 цього Закону (крім пенсіонерів, які працюють). Перерахунок пенсії проводиться з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму. Пенсіонерам, які працюють (провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), після звільнення з роботи або припинення такої діяльності пенсія перераховується з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, який встановлений на дату звільнення з роботи або припинення такої діяльності.

Ще одній жительці Бучача пояснили, що встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) здійснюється на підставі розробленої та затвердженої технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок або проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Цього ж дня, директор місцевого центру Марія Гамбаль та інтегратор Олена Овсинська зустрілися з працівниками центру надання адміністративних послуг та служби у справах дітей Бучацької районної державної адміністрації з метою налагодження роботи дистанційних пунктів консультування.

До уваги громадян! 6 травня 2016 року о 11.00 годині у приміщенні Монастириської районної ради ( м. Монастириська, вул. Шевченка, 19 ) відбудеться прийом громадян, які потребують безоплатної правової допомоги.

Нагадуємо, що громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися до місцевого центру за адресою: вул. Шевченка, 54, м. Чортків. Або зателефонувавши за номером: (03552) 2 09 50.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).