назад

Про перші підсумки та досягнення системи БПД Львівщини у 2018-му йшлося сьогодні під час брифінгу директора Регіонального центру Ігора Микитина

RC bryfing2018 рік позначився для системи безоплатної правової допомоги на Львівщині новими викликами та здобутками. Так, цьогоріч Регіональним центром укладено 106 контрактів з адвокатами, які пройшли конкурсний відбір для надання безоплатної вторинної правової допомоги, відповідно до наказу Міністерства юстиції України «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Про це та перші підсумки цього року йшлося під час брифінгу директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігора Микитина сьогодні, 8 травня.

Як розповів Ігор Микитин, упродовж I кварталу 2018 року було видано 964 доручення адвокатам для здійснення захисту осіб у кримінальному провадженні.

«2018-й рік є роком правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Але важливим для громадськості є розуміння того, що «маю право» повинне йти поруч з «маю обов’язок», – звернув увагу присутніх представників мас-медіа директор Регіонального центру.

Буклети та постери з роз’ясненнями актуальних правових питань були поширені на 335-ти правопросвітницьких заходах, організованих Центрами у рамках проекту.

IMP buklet mal

Варто зазначити, що за цей період до місцевих центрів за правовими консультаціями з питань соціального забезпечення, житлового, спадкового, сімейного, кримінального права звернулось 8909 осіб.

Серед питань, які найбільше цікавили журналістів, це: звернення військових; пропозиції щодо зменшення навантаження на адвокатів, у зв’язку із малозначимістю позовів клієнтів; основні правові питання, з якими звертаються у місцеві центри з надання правової допомоги мешканці сіл, міст районного та обласного значення.

Відтак, незважаючи на зміни у процесуальному законодавстві та не завжди своєчасну оплату праці адвокатів, Центри з надання БВПД на Львівщині змогли зреалізувати ключові завдання – успішний захист прав та законних інтересів мешканців регіону, а також підвищення правової обізнаності та правової освіченості населення.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).