назад

Про першочергові кроки з організації і функціонування бюро правової допомоги йшла мова на сесіях Середино-Будської та Ямпільської районної ради

Представники громади м. Середина-Буда та смт. Ямпіль ознайомилися з основними аспектами      з організації та функціонування бюро правової допомоги.

19 серпня директор Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Микола Гудіма взяв участь у сесії Середино-Будської районної ради. Функціонування системи безоплатної правової допомоги, роль та місце бюро правової допомоги в системі БПД, принципи роботи та першочергові завдання, які постають перед працівниками таких бюро – це ті основні питання, які директор місцевого центру довів до відома учасників сесії. Також під час свого виступу Микола Гудіма приділив увагу місії, баченню та цінностям системи безоплатної правової допомоги, основним викликами сьогодення, які мають місце в діяльності системи БПД.

Наприкінці сесії районної ради керівник центру представив працівників Середино-Будського бюро правової допомоги, яке запрацює з 1 вересня 2016 року за адресою: м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2.

Цього ж дня директор місцевого центру Микола Гудіма взяв участь у сесії Ямпільської районної ради. У ході він провів узагальнення найбільш поширених питань, з якими звертаються суб’єкти права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги до місцевого центру, реалізації права на безоплатну правову допомогу в сільських громадах, про роль бюро правової допомоги у вирішенні проблем територіальних громад.

Підбиваючи підсумки свого виступу, директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма зазначив, що новостворені бюро правової допомоги повинні бути максимально наближеними до життя простих людей, прагнути допомогти кожному клієнту у вирішенні його проблем, забезпечивши при цьому кваліфікований юридичний супровід.