назад
21.03.18

Про перспективи розвитку юридичного клінічного руху говорили у Кропивницькому

0120 березня 2018 року, спеціалісти Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  долучилися до роботи регіонального круглого столу “Перспективи розвитку юридичного клінічного руху на Кіровоградщині”. Захід відбувся у приміщенні Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
Роботу круглого столу організували студенти-кліністи Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка на чолі з Валентиною Владимировою, доцентом кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, кандидатом педагогічних наук, доцентом, доктором філософії.
Систему безоплатної правової допомоги на заході представляли фахівчині Кропивницького місцевого центру з надання БВПД – Юлія Гула, начальник відділу правової інформації та консультацій, Олена Морозова, начальник відділу відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД та Катерина Полоз, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД.
Серед присутніх були представники від Головного територіального управління юстиції в Кіровоградській області, Української Гельсінської спілки з прав людини, ГО «Флора», юридичних клінік Кропивницького інституту державного та муніципального управління, Кіровоградського інституту розвитку людини «Україна», Кіровоградського кооперативного коледж економіки і права імені М.П.Сая.
На початку заходу студенти, в рамках роботи юридичних клінік при навчальних закладах міста, розповідали про свої здобутки, практику надання первинної правової допомоги малозабезпеченим верствам населення. Також, поділилися позитивним досвідом здійснення правоосвітницької діяльності із застосуванням активних методик навчання.
 
02
 
Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Олена Морозова розповіла про систему безоплатної правової допомоги в Україні, її ціль, сутність та завдання; зосередила увагу на суб’єктах безоплатної первинної та вторинної правової допомоги та порядку надання такої допомоги. Висвітлила найактуальніші питання з якими зазвичай звертаються громадяни до Кропивницького місцевого центру з надання БВПД.
 
03
 
Організатор заходу та керівник юридичної клініки університету Валентина Владимирова, акцентувала увагу присутніх на виробленні конструктивного плану дій щодо подальшої співпраці в напрямку об’єднання зусиль задля підвищення правової грамотності кропивничан.
 
04
 
По завершенню заходу учасники отримали сертифікати.
До Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53, тел. (095) 87-662-33, (0522) 32-08-24.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.