назад

Про підвищення правової обізнаності громадян говорили з працівниками культури Івано-Франківщини

1У рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук 21 червня взяв участь у роботі колегії управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Під час заходу обговорювали підготовку закладів культури до відзначення 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки в рамках обласної комплексної програми, роботу Регіонального центру народного мистецтва «Гуцульська гражда», розвиток етнотуризму на Прикарпатті.

2

Під час розгляду порядку денного виступив заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук. Він подякував працівникам закладів культури, бібліотечних установ Прикарпаття за тісну співпрацю з місцевими центрами з надання БВПД та бюро правової допомоги. Важливе місце займає проведення спільних правопросвітницьких заходів в рамках святкувань Дня Конституції, Дня Незалежності та інших державних свят в районах, селах та об’єднаних територіальних громад.

«Право громадян на професійну правову допомогу визначено статтею 59 Конституції України.Право на ефективні засоби правового захисту закріплено й у ст. 13 Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. 2 червня 2011 р. Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про безоплатну правову допомогу». Клієнтом БПД є будь-яка людина: малозабезпечена, інваліди, діти-сироти, безпритульні особи, члени сімей учасників бойових дій, біженці та інші соціально незахищені особи», ̶  наголосив заступник директора Регіонального центру.

3

Володимир Ковальчук ознайомив слухачів із правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО!», запровадженим спільно Міністерством юстиції України та Координаційним центром з надання правової допомоги, який забезпечить реалізацію конституційних прав громадян знати свої права та обов’язки; проведення правоосвітніх заходів; дозволить консолідувати зусилля та поєднати цілі державних органів, приватних та громадських інституцій у напрямі утвердження й забезпечення прав і свобод людини, що є головним обов’язком держави.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

 

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:    office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України