назад
11.10.17

Про підвищення правової обізнаності мешканців сільської місцевості говорили в Олександрійській селищній раді

01У ході виконання плану заходів проекту Міністерства юстиції України «Я маю право», фахівці Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги активно проводять правопросвітницьку роботу серед жителів смт Олександрійське.
10 жовтня 2017 року,начальник відділу правової інформації та консультацій Валерій Боровський та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Анна Лунга-Лягуша провели робочу зустріч з головою Олександрійської селищної ради смт Олександрійське Віктором Клєваком, щодо реалізації права громадян на правову допомогу, шляхом розширення доступу територіальних громад до системи безоплатної правової допомоги, збільшення мережі дистанційних пунктів, проведення виїзних прийомів, правопросвітницьких заходів тощо.
Під час зустрічі фахівці Олександрійського місцевого центру з надання БВПД звернули увагу голови Олександрійської селищної ради на те, що діяльність центрів правової допомоги спрямована на підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та зменшення ризику обмеження доступу до права і правосуддя для найбільш соціально вразливих суспільних верств.
 
З-поміж іншого, задля підвищення правової обізнаності мешканців, представники системи роздали працівникам Олександрійської  селищної ради консультаційні буклети з різних правових питань, методичні рекомендації про «Порядок надання безоплатної первинної правової допомоги», інформаційні листівки та плакати.
 
02
 
Результатом проведеної робочої зустрічі, стала домовленість з головою селищної  ради Віктором Клєваком щодо подальшої співпраці та направлення до Олександрійського  місцевого центру з надання БВПД громадян, яким необхідна правова допомога.
Цього ж дня, фахівці Олександрійського центру провели прийом громадян з питань захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, виконання договірних зобов’язань, порядок укладання договорів обслуговування житлового будинку та соціального захисту.
 
03
 
04
 
05
 
Також, фахівці системи БПД провели «вуличне» інформування та нагадали мешканцям смт Олександрійське про  діяльність мережі центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Кіровоградщині, відповіли на запитання та  надали консультації громадянам з різних правових питань.
 
06
 
До Олександрійського місцевого центру з надання  БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Адреси бюро правової допомоги:
Знам’янське бюро правової допомоги
м. Знам’янка, вул. Героїв Крут, 9
Олександрівське бюро правової допомоги
смт Олександрівка, вул. Незалежності України, 63
Онуфріївське бюро правової допомоги
смтОнуфріївка, вул. Графа Толстого, 68
Петрівське бюро правової допомоги
смт Петрове, вул. Центральна, 21
Світловодське бюро правової допомоги
м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13-А
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.