назад

Про початок роботи бюро правової допомоги інформуємо представників органів влади, органів місцевого самоврядування та мешканців м. Хотин та м. Новодністровськ

1 2З метою ознайомлення мешканців Чернівецької області з новими можливостями реалізації своїх законних прав директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Усатий відвідав м. Хотин та м. Новодністровськ.

Так, 18 серпня 2016 року на базі Хотинської районної державної адміністрації Ігор Усатий провів презентацію бюро правової допомоги, яке незабаром розпочне функціонувати у м. Хотин. Під час заходу увагу присутніх зосереджено на основних завданнях, виконання яких покликано забезпечити новостворене бюро правової допомоги.


Зокрема, йшлося про суттєве посилення роботи місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та розширення доступу громадян до правових послуг, які надаються в рамках безоплатної правової допомоги, про можливість кожного громадянина отримати якісну первинну правову допомогу (правові консультації та роз’яснення), а за необхідності – доступ до безоплатної вторинної правової допомоги (захист, представництво інтересів особи, складання документів процесуального характеру).

В якому режимі працюватиме бюро правової допомоги, про перспективи та плани діяльності на майбутнє присутнім розповіла заступник начальника відділу «Хотинське бюро правової допомоги» Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Костенчук.

1 1Так само, 22 серпня 2016 року, до інформування представників місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, а також представників засобів масової інформації та громадськості про початок роботи бюро правової допомоги у м. Новодністровськ долучився начальник відділу «Новодністровське бюро правової допомоги» Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Шендерюк.

Під час свого виступу Олександр Шендерюк зауважив про першочергові кроки в роботі бюро правової допомоги, розповів про нові підходи та стандарти до надання громадянам якісних безоплатних правових послуг.

Наприкінці заходу усі присутні мали можливість отримати інформаційно-довідкові матеріали, щодо функціонування системи безоплатної правової допомоги загалом та роботи новостворених бюро правової допомоги зокрема.