назад

Про попередження насильства та жорстокості в сім’ї говорили на батьківських зборах

08.05.2018 batkivski zboru

Про запобігання випадкам домашнього насильства говорили на батьківських зборах у Карлівській гімназії імені Ніни Герасименко. 8 травня 2018 року головний спеціаліст Карлівського бюро правової допомоги Дмитро Плахотничий провів інформаційну бесіду з батьками учнів третього класу на тему: «Попередження насильства та жорстокості в сім’ї». Метою заходу була профілактика проявів насильства в сім’ї, запобігання жорстокому поводженню з дітьми, усвідомлення відповідальності батьків за виховання дітей, створення доброзичливої атмосфери в родині.

Фахівець бюро роз’яснив, що насильством у сім’ї є будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї щодо іншого, якщо ці дії порушують конституційні права та свободи іншого члена сім’ї як людини та громадянина і завдають йому моральної, фізичної чи психологічної шкоди. Також спеціаліст повідомив про заходи держави у сфері запобігання та протидії домашньому насильству відповідно до Закону України «Про запобіганнята протидію домашньому насильству», що набрав чинності 7 січня 2018 року.

«Всі загальнолюдські проблеми починаються з сім’ї, яка формує світоглядні орієнтири та систему цінностей молодого покоління. Тому знання своїх прав та повага до прав інших допомагає нам запобігти багатьом сімейним конфліктам», – підсумував Дмитро Плахотничий.

Нагадуємо, що безоплатну правову допомогу громадяни можуть отримати у Карлівському бюро правової допомоги за адресою: м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 54а, тел. (05346) 26-3-10. Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00. Субота, неділя – вихідний.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.