назад

Про порядок інформування центрів щодо затримання йшлося під час зустрічі із працівниками Ужгородського міськвідділу поліції

police 1    У четвер, 22 березня, в Ужгородському ВП ГУНП в Закарпатській області відбулася лекція для працівників міського відділу поліції за участі старшого інспектора з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Тетяни Трильо та заступника начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Івана Голубки.

    Як зазначила Тетяна Трильо, захід проводиться з метою уникнення порушень щодо інформування працівниками міськвідділу поліції при затриманні осіб.
    Іван Голубка детально поінформував присутніх про Порядок інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, наголосивши, що після фактичного затримання особи суб’єкт подання інформації повинен негайно повідомити на єдиний телефонний номер системи надання безоплатної правової допомоги (0-800-213103) Регіональний центр з надання БВПД, номер чергового чи інші телефонні номери з урахуванням вимог частини третьої статті 261 Кодексу України про адміністративні правопорушення” та статті 19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України» відомості про затриману особу.
    Також І.Голубка наолосив, що призначений регіональним центром адвокат повинен прибути для побачення із затриманим упродовж години з моменту видачі йому доручення, а у виняткових випадках – не пізніше ніж протягом шести годин з моменту видачі йому доручення. Якщо адвокат не прибув у встановлений Порядком строк за зазначеною адресою, суб’єкт подання інформації негайно повідомляє про це центру.
    Учасники зустрічі обговорили проблемні питання, які виникають у процесі інформування про затримання, з метою уникнення порушень у майбутньому.

police 3

police 4

police 2