назад
02.11.17

Про потенційні напрями співпраці між системою БПД та оціночною місією МЗС Данії говорили в Києві

rada evropiСьогодні, 2 листопада, у столиці відбулась зустріч заступника директора Координаційного центру з надання правової допомоги та оціночної місії Міністерства закордонних справ Данії, під час якої сторони обговорили пріоритети розвитку системи БПД на наступний рік.

Учасниками зустрічі зі сторони оціночної місії Міністерства закордонних справ Данії стали міжнародна консультантка Терезія Боусен та національна еспертка Галина Янченко, зі сторони Координаційного центру – заступник його директора Сергій Троценко.

Учасники зустрічі обговорили особливості функціонування системи надання безоплатної правової допомоги (БПД) в Україні. Представники місії схвально відгукнулися про роботу Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який вони відвідали напередодні, 1 листопада, а також позитивно оцінили розвиток системи БПД в Україні. Візит представників Міністерства закордонних справ Данії, яке фінансує Проект Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» та національним партнером якого в Україні є Координаційний центр з надання правової допомоги, відбувся з метою проведення моніторингу діяльності системи безоплатної правової допомоги, зокрема Регіонального та Вінницького місцевого центрів з надання БВПД.

Зокрема в рамках візиту директорка центру Лариса Пікановська ознайомила експерток місії зі станом надання БПД на Вінниччині та торкнулася обговорення прийнятої у серпні цього року постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», що удосконалює механізм проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД), зокрема через спрощення процедури відбору адвокатів у рамках конкурсу.

02.11.2017 zystrich

Нагадаємо, що проект цієї постанови було розроблено Координаційним центром з надання правової допомоги з урахуванням результатів всеукраїнського регіонального обговорення системи відбору адвокатів, які залучаються до надання БВПД, за підтримки згаданого проекту Ради Європи.

Під час заходу сьогодні, 2 листопада, заступник директора Координаційного центру Сергій Троценко, говорячи про напрямки співробітництва Координаційного центру з проектом, високо відзначив: проведену експертами Ради Європи у рамках Проекту оцінку системи БВПД у світлі стандартів та передового досвіду Ради Європи; підтримку тренінгів для працівників бюро правової допомоги, що пройшли у регіонах впродовж вересня-жовтня цього року; вдосконалення умов проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД; фасилітацію співпраці з Національною поліцією; підтримку кампаній щодо прав затриманих осіб на захист.

Серед пріоритетів розвитку системи БПД в Україні, виходячи з основних пріоритетів її розвитку, відображених у порядку денному реформ в Україні на 2018 рік, Сергій Троценко окреслив:

1. Переорієнтацію системи БПД з надання правової допомоги окремим фізичним особам на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад;
2. Розвиток системи управління правовими знаннями, у тому числі на базі міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ (МРКП);
3. Розбудову комплексної інформаційно-аналітичної системи забезпечення надання безоплатної правової допомоги (КІАС) та впровадження інших новітніх інформаційних технологій.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube             Google Google+       тTwitter