назад
02.04.18

Про позитивні аспекти створення об’єднаної територіальної громади говорили у Благовіщенську

01Начальник Благовіщенського бюро правової допомоги Наталія Радоуцька, 30 березня 2018 року, взяла участь в розширеному засіданні робочої групи з підготовки матеріалів для проекту перспективного плану формування територій громад щодо їх добровільного об’єднання.
Участь у заході взяли очільники району, члени робочої групи, представники системи охорони здоров’я, директори загальноосвітніх навчальних закладів району та сільськогосподарські товаровиробники Благовіщенського району.
Голова районної державної адміністрації В’ячеслав Зосим ознайомив присутніх з пакетом законодавчих ініціатив та законопроектів, які внесені на розгляд Верховної Ради України з метою проведення реформи децентралізації.
 
02
  
Під час засідання робочої групи доповідачі у своїх виступах роз’яснили основні положення ЗУ “Про добровільне об’єднання територіальних громад” та законопроекту “Про засади адміністративно-територіального устрою України”.
Про переваги об’єднаних територіальних громад наголосила начальник Благовіщенського бюро правової допомоги.
Нові об’єднані громади отримають всі повноваження у сфері освіти, охорони здоров’я, громадської безпеки, пожежної охорони та частково соціального захисту. Вони зможуть більш потужно планувати свої бюджети на перспективу, самостійно втілювати інфраструктурні проекти та проекти у соціальній сфері, формувати Стратегії розвитку та брати участь у проектах міжнародної технічної допомоги. Громади отримають право розпорядження землями сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, що спростить громадянам механізм отримання та оформлення земельної ділянки”, – зазначила Наталія Радоуцька.
Говорили на зустрічі і про ризики із затягуванням у створенні об’єднаної територіальної громади.
 
03
 
У результаті конструктивного діалогу з членами територіальних громад, до кожної сільської ради направлено рішення міської ради про надання згоди на об’єднання та створення об’єднаної територіальної громади з центром у м. Благовіщенське.
Наразі рішення за сільськими радами.
До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою:смт Голованівськ,  вул. Ціолковського, 1.
Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45, 093 423 33 73.
Адреси бюро правової допомоги:
Бобринецьке бюро правової допомоги
м. Бобринець, вул. Незалежності, 80
Гайворонське бюро правової допомоги
м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 20
Маловисківське бюро правової допомоги
м. Мала Виска, вул. В. Бровченка, 33
Новоукраїнське бюро правової допомоги
м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 67
Благовіщенське бюро правової допомоги
м. Благовіщенське, вул. Ореста Гуменюка, 8
Вільшанське бюро правової допомоги
смт Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30
Добровеличківське бюро правової допомоги
смт Добровеличківка, вул. Центральна, 1037
Новоархангельське бюро правової допомоги
смт Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 28.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.