назад

Про працю неповнолітніх говоримо з учнями старших класів

Закінчується період навчання і для багатьох учнів постає питання: як провести час на період літніх канікул? Доволі часто молодь використовує цей час на сезонних роботах аби отримати хоч якийсь заробіток.

2017 05 13V3Для того, щоб убезпечити молодих людей від неприємностей та недобросовісних роботодавців Вижницьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було вирішено провести відповідну інформаційну роботу.

Так, 12 травня 2017 року для учнів старших класів Вижницької загальноосвітньої школи-інтернат імені Назарія Яремчука було проведено урок на тему: «Захист прав неповнолітніх при працевлаштуванні на роботу»

Під час бесіди з старшокласниками начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Юрій Колодченко розкрив зміст основних положень трудового законодавства, якими врегулювано питання праці неповнолітніх.

Зокрема, йшлося про тривалість робочого часу неповнолітніх, окремі заборони щодо застосування праці таких осіб, особливості роботи із вантажем, підіймання та переміщення важких речей, право на відпустку тощо.

Наприкінці уроку серед учнів та вчителів школи було розповсюджено корисні інформаційні матеріали про працю неповнолітніх, право на захист, безоплатну правову допомогу тощо.

До проведення уроку також долучилися представники громадської організації «Волонтери Вижниці» та презентували учням канцелярське приладдя.

Довідково! Фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правоовї допомоги працюють за адресою: м. Вижниця, вул. Українська, 100 Б. Контактний телефон: (0 3730) 2 31 58.