назад
16.06.17

Про права, безпеку та життєвий вибір говорили з учнями ЗОШ № 18 м. Біла Церква

    Напередодні Міжнародного дня захисту дітей та в рамках обласного Тижня права працівниками Регіонального центру з надання БВПД у Київській області проведено 2 заняття на правову тематику для учнів початкових класів та старшокласників ЗОШ № 18 м. Біла Церква.

    Зокрема з третьокласниками спілкувались про правила у грі – правила в житті та яку роль відіграють ці правила в житті суспільства і в житті дітей; в доступній для сприйняття дітей формі обговорили норми моралі і права. На прикладах життєвих ситуацій з’ясовували, що таке правомірна поведінка і чому так важливо дотримуватись правових норм у своїй поведінці.
    У ході заняття також звернули увагу на питання: хто є дитиною, якими правами наділена дитина і якими актами законодавства це визначено, Конвенцію ООН про права дитини як частину національного законодавства та Конституцію України, хто і яким чином захищає та відстоює права дитини.
    Окрім того, у зв’язку з настанням канікул, говорили про необхідність бути обачливим і обережним та дбати про свою безпеку самостійного перебування вдома й на дворі.
    Зі старшокласниками були обговорені питання кримінальної відповідальності неповнолітніх за результатами перегляду фільму «Життя – це вибір».