назад

Про права дітей у ігровій формі розповіли юристи системи БПД

IMG 9146Правопросвітницьку гру під назвою «Космічні подорожі» організували для дітей фахівці Кам’янського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Заводського районного відділу Центру пробації.

Студенти Коледжу фізичного виховання дізнавались про свої права у розрізі Європейської конвенції з прав людини. Найголовнішим для юристів було донести до дітей думку, що права людини необхідні кожному. Є права які необхідні для виживання: їжа, медична допомога, чисте навколишнє середовище, дах над головою тощо, – підкреслили правники. – А є права, необхідні для розвитку особистості, такі як освіта, творча діяльність, свобода віросповідання тощо.

Під час правопросвітницької гри студенти уявили, що збираються відлетіти у космос, де вони стануть засновниками нової планети та врятують Землю від перенаселення. Учасникам роздали картки з бажаннями та потребами, які їм знадобляться для побудови умов життя на новій планеті. Завданням на цьому рівні була пріоритетність потреб над бажаннями. Важливим було показати дітям, що права людини, засновані на її потребах: речах, які необхідні кожній людині для виживання, нормального розвитку та гідного життя.

По закінченню зустрічі усі три команди створювали на папері свої планети, засновані на правах людини. А потім презентували їх, висловлюючи свою думку щодо тих прав, які найбільш необхідні для життя кожної людини.

Нагадуємо, що отримати юридичну консультацію та/або допомогу у складанні заяв, скарг, процесуальних документів, представлення інтересів у суді можна звернувшись до Кам’янського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

{gallery}news/2018/11/3{/gallery}