назад

Про права дитини у сфері праці дізнались учні Лашківської школи

88-107 лютого 2018 року начальник Кіцманського бюро правової допомоги Анжела Олексюк провела зустріч-бесіду з учнями 8 класу Лашківської школи Кіцманського району на тему «Права дитини в сфері праці».

Чимало учнів намагаються поєднувати навчання і роботу. Одні прагнуть отримати фінансову стабільність, інші – досвід. В такому випадку неповнолітнім варто знати свої права у сфері праці, наголосила під час зустрічі-бесіди фахівець системи безоплатної правової допомоги Анжела Олексюк.

«Трудовий договір укладається в письмовій формі, це є обов’язковим. Для працівників віком від 16 до 18 років встановлюється скорочена тривалість робочого часу – 36 годин на тиждень, а для осіб віком від 15 до 16 років та учнів від 14 років до 15 років, які працюють в період канікул – 24 години на тиждень», – пояснила школярам начальник Кіцманського бюро правової допомоги.

Під час заходу присутні також дізнались, що неповнолітні, тобто особи, що не досягли 18 років, у трудових правовідносинах прирівнюються у правах до повнолітніх, а в галузі охорони праці, робочого часу, відпусток та деяких інших умов праці користуються пільгами, встановленими законодавством України. «Особам віком до 18 років надається щорічна основна відпустка тривалістю 31 календарний день», – зауважила Анжела Олексюк.

На завершення школярі дізнались, що забороняється залучення до роботи в нічний час та до надурочних робіт осіб, молодших 18 років. Фахівець системи безоплатної правової допомоги також роздала учням буклети «Твої права – твій захист. Правові орієнтири для кожної дитини» та нагадала кантатну інформацію.

Контактна інформація! До фахівців Кіцманського бюро правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кіцмань, вул. Незалежності, 83, тел. (0 3736) 2-10-38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).