назад
28.04.17

Про права ромської національної меншини говорили на круглому столі за участі директора Сумського місцевого центру

SuM 170427 20    27 квітня Валентина ТРОШЕЧКО, директор Сумського місцевого центру взяла участь у круглому столі в рамках проведення обласного Тижня правових знань «Я маю право!».

На заході були присутні представники громадських організацій ромської національної меншини Сумської області, фахівці органів державної влади, до компетенції яких входить вирішення нагальних проблем ромської національної меншини.

   Перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Сумській області ІРИНА ДАНИЛЬЧЕНКО, відкривши захід,  зазначила, що ромська меншина є найбільш соціально вразливою на всіх територіях свого проживання, та наголосила на необхідності об’єднання зусиль для практичної реалізації стратегії захисту та інтеграції  в українське суспільство цієї меншини.

SuM 170427 23

   Валентина ТРОШЕЧКО, директор Сумського місцевого центру, розповіла присутнім про систему безоплатної вторинної правової допомоги та категорії осіб, яким може надаватися безоплатна первинна та вторинна правова допомога. Вона зазначила, що  для забезпечення доступності правової допомоги вже  відкрито 15 дистанційних пунктів,  в яких надаються скайп-консультації .

SuM 170427 24

    «Представники ромської національної меншини  зверталися до Місцевого центру та отримали безоплатну вторинну правову допомогу» – наголосила Валентина ТРОШЕЧКО та запропонувала представникам громадських організацій спільно розробити інформаційні листівки щодо земельних ділянок, архітектури, самовільного будівництва тощо.

    Закінчуючи свій виступ Валентина ТРОШЕЧКО підкреслила: «Захід такого формату є актуальним та корисним для всіх нас».   

SuM 170427 21 

Предметом дискусії стала низка важливих питань, зокрема, паспортизації, самовільного будівництва та шляхів його узаконення, врегулювання земельних відносин, соціального забезпечення, надання безоплатної правової допомоги та інші проблеми, з якими стикаються роми як особливо вразлива  верства населення.[d1] 

SuM 170427 22

    Підсумком зустрічі стало прийняття спільного рішення про співпрацю та узгоджену діяльність задля подолання правових проблем, з якими щодня стикаються представники ромської національної меншини.

м.Суми, вул.Покровська, 9/1

(вхід навпроти кінотеатру «Космос»), тел. 066 77 13 261, 098 38 06 938, 0542 66 51 08

 


 

 [d1]