назад
08.12.16

Про права та обов’язки дітей говорили під час уроку у Лебединській ЗОШ І-ІІ ступенів №4

OkM 2016 12 07 school 1У 21 столітті досить часто спостерігається зловживання правами дитини в сім’ї, тому Юристами Лебединського бюро правової допомоги не випадково було обрано темою для висвітлення «Права та обов’язки дітей».

Так, 7 грудня 2016 року, учням Лебединської школи №4, було розказано про Конвенцію про права дитини, яку називають «світовою конституцією прав дитини». Вона містить повний перелік прав дитини: на життя, на ім’я, на набуття громадянства, на піклування з боку батьків, на збереження своєї індивідуальності, право бути заслуханою у ході будь-якого розгляду, що стосується дитини та інші.

«Метою цієї Конвенції є встановлення стандартів для захисту дітей від зневаги та образ, з якими вони стикаються до певної міри щодня в усіх країнах. У ній беруться до уваги різні культурні, політичні та економічні особливості держав, що є дуже важливим фактором. На першому плані у цьому документі стоять права дитини», – додала головний спеціаліст Євгенія ЛОГВІНЕНКО.

OkM 2016 12 07 school 2Змістовно доповнив начальник бюро Сергій ІВАНОВ щодо правових основ збереження життя та здоров’я дитини; усвідомлювати необхідність знань про права дитини; уміння користуватися допомогою дорослих за необхідності реалізації своїх прав та законних інтересів. Ним було також зачитано основні статті із Загальної декларації прав людини, Декларації прав дитини, Конвенції про права дитини та Конституції України.

 

Школярі та педагогічний колектив подякували за проведену роботу та виявили бажання проводити такі заходи кожного семестру.