назад
22.02.19

Про права та відповідальність виборців говорили зі слухачами Університету третього віку

21.02.2019 seminar Universitet tretogo viku Teritorialnogo centru

Фахівці Хорольського бюро продовжують інформувати жителів Хорольщини про права, обов’язки та відповідальність виборців. 21 лютого 2019 року, у рамках інформаційної кампанії  «Я маю право голосу!» заступник начальника Хорольського бюро правової допомоги Наталія Тарасенко провела семінарське заняття для  слухачів Університету третього віку, що діє при Територіальному центрі соціального обслуговування Хорольської РДА.

Присутні дізналися як перевірити себе у списках виборців,  куди звертатися в разі, якщо твого імені немає в списках виборців, як проголосувати не за місцем реєстрації, тощо.  Наталія розповіла про відповідальність за порушення виборчого законодавства, зокрема, за підкуп виборця, та наголосила, що суб’єктом даного злочину виступає як особа, яка пропонує, обіцяє чи надає виборцю неправомірну вигоду за вчинення чи невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права, так і виборець, який приймає пропозицію або одержує для себе чи третьої особи неправомірну вигоду за вчинення чи невчинення таких дій. При цьому під неправомірною вигодою слід розуміти кошти чи інше майно, переваги, пільги, послуги або нематеріальні активи, вартість яких перевищує три відсотки розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на сьогоднішній день  57,63 грн.), які пропонують, обіцяють, надають чи одержують без законних на те підстав.

Довідково. Хорольське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності, буд. 78 А, тел. (05362) 33 2 20.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103