назад
24.07.18

Про права жінок у сфері трудового законодавства розповіли у центрі зайнятості

19 липня 2018 року для жінок, які перебувають на обліку у Золотоніській міськрайонній філії Черкаського обласного центру зайнятості (далі — центр зайнятості), фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання БВПД (далі – місцевий центр) та цього ж центру зайнятості проведено семінар на тему: «Жінка на ринку праці».

Метою заходу стало обговорення позиції жінки на сучасному ринку праці, надання допомоги у визначенні професійних планів, побудові стратегії пошуку роботи, ознайомлення жінок з нормами трудового законодавства, які передбачають спеціальні норми при прийнятті на роботу, заборону звільнення, відпустки для вагітних жінок та жінок з дітьми.

Профконсультант центру зайнятості Надія Журавльова розповіла про стан ринку праці в регіоні, познайомила з актуальними вакансіями, порушила питання кар’єри в житті жінки. Безробітні отримали поради щодо набуття впевненості у власних силах, підвищення рівня самооцінки та ознайомилися з оптимальними моделями поведінки при вирішенні життєвих проблем, пов’язаних з пошуком роботи.

Не залишились осторонь і питання законодавства про працю, яким закріплені гарантії трудових прав жінок. Юрист місцевого центру Тетяна Жалобна поінформувала присутніх про дотримання трудових прав і гарантій для працюючих жінок, зокрема, у частині оплати праці, безпечних умов праці, надання відпусток. Окреслила дієві шляхи створення належних умов для забезпечення жінкам та чоловікам рівних можливостей у трудовій діяльності.

Наприкінці присутніх ознайомлено з внесеними змінами до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», а саме про розширення доступу до безоплатної правової допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статті.

Серед учасників заходу поширено інформаційні тематичні матеріали проекту Міністерства юстиції України “Я МАЮ ПРАВО!” , “Юстиція відкрита для людей” та буклети безоплатної правової допомоги.

Цього ж дня, слухачі мали змогу отримати безкоштовні правові консультації та юридичні поради в діючому на базі центру зайнятості дистанційному пункті доступу до безоплатної правової допомоги. Питання, які турбували жінок стосувалися переважно трудового права.