назад
14.12.18

Про право на повагу до особистої гідності говорили з учнями Голованівської школи-гімназії

01Задля підвищення рівня правової свідомості серед молоді в сфері прав людини, а також з метою запобігання випадкам вчинення насильства дітьми, фахівці Голованівського місцевого центру з надання БВПД роз’яснили учням НВК «Голованівська ЗШ І-ІІІ ступенів ім. Т. Шевченка-гімназія» одне з основоположних прав людини – право на повагу до особистої гідності.
 
Під час правового уроку Олександр Лісовий розповів про Загальну декларацію прав людини, яка була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року і яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини. Зупинився також на Конвенції про права дитини, яка 27 лютого 1991 року була ратифікована Україною. Адже на основі цих документів ґрунтується значна кількість міжнародних договорів з прав людини, які мають обов’язковий характер та є частиною національного законодавства України. Зупинився і на понятті булінгу.
 
02
 
«Таке явище, як булінг, може мати місце лише тоді, коли рівень правової обізнаності є досить невисоким, а почуття поваги один до одного – вкрай низьким або ж взагалі відсутнє. Внаслідок цього часто трапляються випадки порушення прав людини, навіть шляхом вчинення адміністративних чи кримінальних правопорушень», – наголосив Олександр Лісовий.
 
03
 
Також школярі спільно з представниками місцевого центру проаналізували відеоролик «Без маски» та охоче взяли участь у тестуванні на правову тематику.
До Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою: смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1, тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.