назад
26.09.16

Про право на захист людей з обмеженими можливостями говорили в Новоукраїнці

23 вересня 2016 року начальник відділу Новоукраїнського бюро правової допомоги  Кристина Познаховська взяла участь у засіданні круглого столу «Соціальна адаптація інвалідів, взаємодія з суспільством та захист прав інвалідів АТО».
На заході також були присутніми Віктор Самойленко, голова Новоукраїнської районної державної адміністрації, Валерій Савенко, голова Новоукраїнської районної ради, Сергій Подорожний, голова Кіровоградської обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», Людмила Вишневецька, секретар Новоукраїнської міської ради, Тетяна Олефіренко, начальник управління соціального захисту населення Новоукраїнської райдержадміністрації, Ігор Шилінський, головний лікар Новоукраїнської центральної районної лікарні, Сергій Тараненко, голова Новоукраїнської міської організації інвалідів   та активісти міської організації інвалідів.
Кристина Познаховська проінформувала учасників зустрічі про те, що 1вересня 2016 року відкрилось Новоукраїнське бюро правової допомоги. Основними завданнями бюро є: правопросвітництво, надання первинної правової допомоги, забезпечення доступу до вторинної правової допомоги та доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України тощо.
«Одним із пріоритетних напрямів діяльності бюро правової допомоги є забезпечення надання безоплатної правової допомоги вразливим категоріям осіб, до яких, зокрема належать інваліди та ветерани війни, а також створення рівних можливостей для доступу таких осіб до правосуддя. Інваліди, які мають складнощі у пересуванні, зможуть отримати правові консультації як у телефонному режимі, так і за місцем проживання» – наголосила начальник відділу бюро правової допомоги.
Під час засідання круглого столу обговорювались питання взаємодії інвалідів із суспільством, їхньої соціальної адаптації, а також захист прав інвалідів – учасників АТО.
DSCN7090
На думку учасників заходу, подальша співпраця між установами повинна бути якомога тіснішою та плідною заради покращення умов життя людей з обмеженими можливостями та їх адаптації у суспільстві.
За додатковою інформацією можна звертатись до Новоукраїнського бюро правової допомоги за адресою: м. Новоукраїнка, вул.Покровська, 67, тел. (05251) 2-37-63, (066) 348 36 43.
До Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою: смт Голованівськ, вул. Ціолковського,1, тел. (068) 834 77 45; (093) 426 33 73.
DSCN7101
DSCN7103