назад
18.05.18

Про правові проблеми одеситів говорили під час візиту директора Координаційного центру

17.05.2018    Odessa (1)Під час візиту 17 травня до Одеси директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк зустрівся з колективами Регіонального та низки місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Фахівці системи поділилися досягненнями у наданні правової допомоги одеситам, успішними практиками захисту та представництва інтересів соціально вразливих осіб, а також проблемами, з якими найчастіше звертаються мешканці міста та регіону.

17.05.2018    Odessa (5)

Так, за січень – квітень 2018 року за правовою допомогою до місцевих центрів та бюро правової допомоги звернулося понад 7,5 тис. клієнтів, з яких 6,5 потребували фахової юридичної поради щодо дій у конкретних життєвих ситуаціях. Майже 1,5 тисячі одеситів та жителів області потребували допомоги адвоката чи юриста для представлення інтересів у суді та складення процесуальних документів.

Також 2294 жителі Одеси та Одеської області потребували захисту у кримінальних провадженнях.

Найбільше мешканців Одеського регіону турбують сімейні проблеми (17% звернень), питання соціального забезпечення (9% звернень), цивільне право (23%). Актуальними для клієнтів є також адміністративне (7%), земельне (5%), житлове право (5%). Також 118 жителів регіону стикнулися з проблемою виконання судових рішень.

Найбільше за правовою допомогою для представлення інтересів у судах звернулося малозабезпечених осіб (68% звернень), такої допомоги потребували також люди з інвалідністю (16%), учасники АТО (9%), внутрішньо переміщені особи (5%), а також біженці та особи без громадянства (2%).

17.05.2018    Odessa (3)

Також Олексій Бонюк у межах візиту взяв участь у навчальному тренінгу для громадських радників, що наразі проводиться на базі Одеської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи Координаційного центру.

17.05.2018    Odessa (7)

Нагадаємо, в Одеській області функціонує регіональний, 7 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 25 бюро правової допомоги.

Odesa


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter