назад
24.02.17

Про правову обізнаність громадян говорили в Гайсинському районному центрі зайнятості

22 2З початку року понад 300 громадян, які тимчасово зареєстровані в Гайсинському районному центрі зайнятості, взяли участь у правоосвітницьких заходах від Гайсинського місцевого центру з надання БВПД. Черговий семінар на тему: «Правова обізнаність» пройшов 22 лютого 2017 року в районному центрі зайнятості.

Нагадаємо, що Меморандум про співпрацю між Гайсинський місцевим центром з надання БВПД та Гайсинським районним центром зайнятості був підписаний в листопаді 2015 року. З того часу, з метою підвищення правової обізнаності безробітних, установами систематично проводяться спільні інформаційні семінари та круглі столи. В результаті активної співпраці, на базі районного центру зайнятості створено дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги.

Головний спеціаліст відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Гайсинського місцевого центру з надання БВПД Олександр Міщенко розповів присутнім про послуги системи безоплатної правової допомоги в Україні та перелік осіб, які можуть ними скористатися в центрах з надання БВПД.

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Альона Наконечна окреслила основні напрямки роботи Гайсинського місцевого центру з надання БВПД та звернула увагу, що 5 січня 2017 року внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», якими розширено перелік осіб, що можуть скористатися послугами безоплатної правової допомоги.22 1

Так, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надається не лише з питань їх соціального захисту, а й з будь-яких інших питань.

Також суттєво змінилися підходи до визначення рівня малозабезпеченості:

  • по-перше, особа матиме таке право, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів;
  • по-друге, враховуватиметься середньомісячний дохід особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було дотепер.

Після завершення семінару на базі діючого дистанційного пункту юристи провели прийом громадян, які бажали отримати безоплатну правову допомогу. Консультували з питань, що стосувалися галузі соціального забезпечення, трудового, житлового, сімейного та спадкового права.

Детальнішу інформацію про отримання безоплатної правової допомоги можна отримати у Гайсинському місцевому центрі з надання БВПД за адресою: м. Гайсин, вул. Івана Франка, 28А, тел. 097 224 66 96; (04334) 2-01-00.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).