назад
01.12.17

Про правовий захист дітей, які стали жертвою насильства в сім’ї говорили в Шостці

ShM 171130 0130 листопада інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Юлія Зацаринна в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства для учнів 9-11 класів Шосткинської загальноосвітньої школи IIII  ступенів № 5 провела правопросвітницьку бесіду «Правовий захист дітей, які стали жертвою насильства в сім’ї»

Правопросвітницьку бесіду розпочала представник Шосткинського місцевого центруЮлія Зацаринна, яка розповіла про основні правові та соціальні аспекти такого негативного явища, як насильство.

« Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги готовий допомогти у будь-який момент: морально, психологічно, необхідною консультацією, судовим захистом.Сімейний кодекс України надає дитині право самостійно звертатися до суду та до інших компетентних органів держави – в центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, в органи опіки та піклування, органи освіти та охорони здоров’я та інші в разі порушення її прав у сім’ї, насильства та жорстокого поводження. Щодо вчинення насильства серед дітей, то прикрість, звісно, ще більша, адже в незрілому віці молоді представники населення «перебирають» на свою майбутню сім’ю проекцію поведінки власної сім’ї, а якщо у ній є елементи насилля, це загрожує повторенню такої моделі поводження», – акцентувала увагу Юлія Зацаринна.

ShM 171130 02

Учні важно слухали доповідача, ставили запитання та були активними в процесі бесіди. Також усім бажаючим були надані буклети та інформаційні матеріали.

Наприкінці заходу працівник місцевого центру подарувала в бібліотеку  навчального закладу збірку«ПРОти НАСильства», в якій зібрані новели  проти насильства, коментарі психологів, які допомагають розібратися в ситуації, а також поради адвокатів, як діяти, куди звертатися, які документи подавати, коли ви або хтось інший зазнає насильства та право просвітницькі буклети « Твої права – твій захист. Правові орієнтири для кожної дитини».

 

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449) 7-30-94, 7-28-05.