назад

Про правовий захист та ідентифікацію осіб ромської нацменшини йшлося під час круглого столу в Подільську

kr stol podilsk 116 травня 2018 року в залі Куяльницької ОТГ відбувся круглий стіл, присвячений реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини.

Засідання відбулося під головуванням начальника відділу ДРАЦС управління державної реєстрації ГТУЮ в Одеській області Маргарити Ющенко.

У засіданні взяли участь директор Подільського місцевого центру з надання БВПД Сергій Мерзляков, представники відділів Куяльницької ОТГ, Подільської РДА, а також служб у справах дітей, відділу освіти, відділу охорони здоров’я, ДРАЦС, Державної міграційної служби, голова ГО“АМЕ РОМА” Юрій Романов та представники ромської національної меншини.

Учасники заходу обговорили шляхи виконання завдань, визначених Планом дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року, затвердженим розпорядженням Кабінетом Міністрів України від 23.11.2015 року №1393.

kr stol podilsk 3

В рамках реалізації правопросвітницького проекту “Я маю право!” йшлося про необхідність проведення спільної роботи щодо забезпечення прав в українському суспільстві усіх громадян, у тому числі ромської національної меншини, необхідності їх документування та отримання свідоцтв про народження, а також виявлення дітей, стосовно яких не проведено державну реєстрацію народження.

Учасники круглого столу вирішили створити робочу групу за участі працівників ГТУЮ, ОМС, соціальних служб, служб у справах дітей, відділів освіти та охорони здоров’я, системи безоплатної правової допомоги для координації спільних зусиль, спрямованих на вирішення існуючих проблем, пов’язаних з отриманням ідентифікаційних документів та свідоцтв про народження усіма громадянами, у тому числі і ромської нацменшини, що проживають в м. Подільську та Подільському районі, а також вирішення проблем їх правового захисту.

Цього ж дня працівники Подільського місцевого центру з надання БВПД спільно з представниками ГТУЮ в Одеській області провели вуличне інформування жителів м. Подільська та Подільського району щодо реалізації загальнонаціонального проекту “Я маю право!”.

kr stol podilsk 8

kr stol podilsk 5

kr stol podilsk 6

kr stol podilsk 7

За правовими консультаціями та допомогою можна звернутися до Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Подільськ, вул. Соборна, 194-а. Телефон: (04862) 3-07-34, (04862) 3-06-56.