назад

Про протидію насильства в сім᾽ї говорили на Івано-Франківщині

22709916 1672944432755815 471360660 n19 жовтня 2017 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук взяв участь у роботі тематичного одноденного семінару «Протидія насильству у сім᾽ї». Захід відбувся у Івано-Франківському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій для працівників структурних підрозділів соціальної сфери районних державних адміністрацій та міськвиконкомів.

На запрошення Івано-Франківського обласного центру Володимир Ковальчук виступив із лекцією «Практичне застосування Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Правове консультування пільгових категорій населення, процедура надання правової допомоги на місцях». Після ознайомлення із загальними положеннями Закону, заступник директора розповів слухачам про діяльність Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД в області повноваження бюро правової допомоги та роботу в громадах, віддалених населених пунктах, в інтернатних установах та соціально-реабілітаційних центрах для інвалідів та дітей-сиріт, тощо.

Також Володимир Ковальчук навів окремі показники роботи Регіонального та місцевих центрів щодо роботи з адвокатами, які підписали контракти з центрами і надають безоплатну вторинну правову допомогу за відповідними дорученнями.

«З початку 2017 року Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області було видано близько 1100 доручень адвокатам по порушених проти громадян кримінальних справах для їх захисту чи представлення їх інтересів у суді. В той же час, місцевими центрами прийнято рішень про надання БПД або представництва в судах: Івано-Франківським МЦ  ̶  583 доручень, Калуським ̶ 180 та Коломийським МЦ  ̶ 176 доручень для адвокатів. Самими місцевими центрами забезпечено представництво в судах: Івано-Франківським ̶ 93 справи, Калуським ̶ 53 і Коломийським ̶ 110 справ. Проведено трьома місцевими центрами також велику роботу по самому первинному консультуванню громадян: Івано-Франківським МЦ ̶  більше 5 тис. громадян, Калуським МЦ ̶  3200 громадян та  Коломийським  ̶  3500 громадян»,  ̶  зазначив він.

На завершення семінару заступник директора Регіонального центру ознайомив присутніх із проектом «Я маю право» та змістом інформаційних буклетів, які й було розповсюджено учасникам семінару


{gallery}pictures/2017.10.22_семінар{/gallery}

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail: office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)