назад

Про реалізацію свого конституційного права на захист говорили під час круглого столу

6 грудня 2019 року в Академії ДПтС за участі: представників філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області; Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області; курсантів Академії ДПтС; викладачів та студентів Чернігівського інституту інформації бізнесу і права та представників Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Чернігівській області провели круглий стіл на тему: «Реалізація конституційного права на захист».
На заході була присутня заступник директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Олеся Пирковська. Під час своєї доповіді вона поінформувала присутніх про діяльність Центру та можливість отримати правову допомогу. Також, вона на ознайомила присутніх з такими моменти як: залучення захисника слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням, відповідно до статті 49 Кримінально процесуального кодексу України; роз’яснили моменти обов’язкової участі захисника відповідно до статті 52 Кримінально процесуального кодексу України, також, було обговорено порядок залучення захисника для проведення окремої процесуальної дії відповідно до статті 53 Кримінально процесуального кодексу України.
Обговорили, в тому числі, і якість надання правової допомоги адвокатами, які здійснюють захист чи представництво особи за дорученням центрів з надання БВПД. Оцінка якості роботи адвоката проводиться відповідно до наказу Міністерства юстиції України «Про затвердження стандартів якості надання БВПД у кримінальному процесі».
Інновацією в контролі якості є наміри використовувати такий інструмент як «peer review» для оцінки роботи юристів, що буде вперше застосовується у державній інституції в Україні. Команда досвідчених експертів оцінює роботу своїх колег на відповідність низці критеріїв якості.
Зустріч відбулася у форматі конструктивного діалогу між курсантами, студентами та фахівцями в галузі права. По завершенню заходу було досягнуто домовленостей направлених на співпрацю в подальшому та визначено спільні напрями роботи на наступний рік.


Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103