назад

Про результати діяльності Шосткинського місцевого центру за перше півріччя, нові досягнення та можливості говорили під час прес-конференції

ShM 2017 07 24  press konferentsia 124 липня в Шосткинському місцевому центрі відбулася прес-конференція на тему «Результати діяльності Шосткинського місцевого центру за перше півріччя. Нові досягнення та можливості» за участі директора місцевого центру Миколи Гудіми, начальника відділу правової інформації та консультацій Катерини Мірошниченко, інтегратора Юлії Зацаринної, начальника Глухівського бюро правової допомоги Богдана Балицького.

Прес-конференція, розпочалася зі вступного слова директора центру Миколи Гудіми. Він висвітлив інформацію щодо звернень громадян за правовою допомогою. Наголосив, що значний відсоток клієнтів становлять саме малозабезпечені громадяни, які звертаються з наступними питаннями: оформлення спадкових прав на будинок, реєстрації земельних ділянок, оформлення субсидії, соціального забезпечення та зауважив, що людям з інвалідністю без можливості пересування надається адресна правова допомога.

Катерина Мірошниченко, начальник відділу правової інформації та консультацій зазначила, що метою надання безоплатної вторинної правової допомоги є забезпечення вільного доступу до правосуддя всім громадянам. Детально ознайомила присутніх з системою органів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу та порядком надання безоплатної вторинної правової допомоги, ознайомила присутніх з статичними даними та успіхами діяльності місцевого центру

«Довіра громадян до системи безоплатної правої допомоги постійно зростає, що свідчить про високі показники ефективності роботи системи», – наголосила Катерина Мірошниченко.

Продовжив свій виступ керівник Глухівського  бюро правової допомоги. Зі слів Богдана Балицького, перше півріччя роботи Глухівського бюро правової допомоги виявилося досить насиченим. Проводилася активна правопросвітницька робота, інформаційні заходи відбулися в начально-виховних заходах, лікувальних установах, центрі зайнятості, сільських, селищних радах, надавалися безоплатні правові консультації в ході мобільних та дистанційних пунктів.

«Кожен, хто звернеться до бюро за юридично консультацією, незалежно від громадянства чи статків, отримає її, як і матиме доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції, дістане можливість доступу і до адвокатських послуг, які оплачує держава»,- акцентував увагу Богдан Балицький.

Інтегратор місцевого центру, Юлія Зацаринна розповіла про відкриття контакт-центру в м. Суми, який консультує з правових питань, його функції, режим роботи, порядок отримання правової консультації в телефонному режимі.

Підсумовуючи результати проведення конференції директор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Микола Гудіма підбив підсумки роботи і висловив вдячність ЗМІ за плідну співпрацю та допомогу в покращенні правосвідомості населення.

 

Довідково: Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.