назад
21.06.18

Про результати роботи антирейдерського штабу говорили із заступником Міністра юстиції з питань державної реєстрації Оленою Сукмановою

20061821 червня 2018 року Ірина Протченко, директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області та Володимир Бобруйко, директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД взяли участь у засіданні антирейдерського аграрного штабу при Чернігівській обласній державній адміністрації.
У засіданні штабу взяла участь заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

200618 1Починаючи з минулого року, після підписання розпорядженням головою Чернігівської обласної державної адміністрації від 15 серпня 2017, ми активно співпрацюємо з органами юстиції в межах роботи оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу.
А саме, працівниками системи безоплатної правової допомоги у Чернігівській області спільно з Головним територіальним управлянням юстиції у Чернігівській області організовується робота мобільних консультаційних пунктів з питань захисту прав землевласників та землекористувачів.
Саме 15 серпня минулого року ми здійснили перший спільний прийом громадян у Парафіївській ОТГ. Після чого такі виїзди відбулися у: Менській ОТГ, Сосницькій ОТГ, с.Авдіївка (Сосницького району), Городнянській ОТГ, смт.Ріпки, Батуринській ОТГ, м.Ніжин, Остерській ОТГ, Козелецькій ОТГ, м. Новгород-Сіверський, с.Хрещате (Козелецького району), Кіптівській ОТГ, смт Маладівицькій ОТГ (Прилуцький район), Варвинській ОТГ, смт Седнів, Новобасанській ОТГ (Бобровицього району), Бобровицькій ОТГ.
Тож, трохи менше ніж за рік було здійснено 18 спільних виїздів до громад і надано близько 114 консультації громадянам з земельних питань.
Також, Регіональним центром з надання БВПД у Чернігівській області налагоджена тісна співпраця з партнерами, в межах якої здійснено вже 2 виїзди до Сосницької ОТГ та Менської ОТГ з питань захисту прав землевласників та землекористувачів. Правову допомогу надавали: директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області, директор Менського МЦ з надання БВПД спільно з керівником проектів Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, заступником начальника управління землеустрою та охорони земель-начальником відділу землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, начальником відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.
У найближчий понеділок, 25 червня 2018 року, такий виїзд буде здійснено до Кіптівської та Козелецької ОТГ.
Найчастіше до нас зверталися з таки питань: підробки документів на оренду паю, невиплата орендної плати, індексація земельного паю, відмова в наданні земельної ділянки у власність, матеріальна допомога на оранку, збільшення відсотка орендної плати за пай, суборенда, розпаювання землі в колгоспах, прийняття прав орендаря в спадщину, правового режиму земель колгоспних дворів, нормативного врегулювання сівозміни.