назад
13.07.17

Про рівні можливості для громадян під час працевлаштування говорили у Лебедині

OkM 2017 07 12 3 112 липня головним спеціалістом Лебединського бюро правової допомогиЄвгенією Логвіненко проведено семінар для безробітних, які стоять на обліку в Лебединському міськрайонному центрі зайнятості на тему: “Забезпечення рівних можливостей для працівників при прийнятті на роботу”.

Юрист бюро розповіла присутнім, що під час пошуку роботи громадянин часто стикається з низкою неприємних ситуацій: від упередженого ставлення до неправомірних дій.

«Саме незнання своїх законних прав може привести до зловживання ними зі сторони роботодавців. Передусім, необхідно спиратися на Кодекс законів про працю України, та Закон «Про зайнятість населення», – розповіла Євгенія Логвіненко. Також вона перелічила категорії осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (відповідно до ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення». Євгенія Логвіненко роз’яснила: «Кожен має право на оскарження рішень, дій або бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб, які використовують найману працю, а також дій або бездіяльності посадових осіб, що призвели до порушення права особи на зайнятість, відповідно до законодавства».

Якщо ваші права порушено, або Ви не знаєте як діяти в тій чи іншій ситуації, звертайтеся до Лебединського бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; т. (05445) 2-14-12.