назад
24.01.18

Про розширення категорій осіб, які мають право на вторинну правову допомогу інформували вчителів

SuR 180122 11Про зміни, що відбулися у чинному законодавстві, проект «Я маю право!» інформували 22.01.2018 вчителів історії та правознавства на черговій зустрічі у Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Свою зустріч з педагогами області Олексій Рибалка, начальник відділу забезпечення діяльності контактного центру, розпочав з того, що 07.01.2018 набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей. Із внесеними законодавчими змінами право на всі види БВПД отримали й особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Увагу учасників заходу акцентовано на алгоритмі дій працівників освітніх установ у випадку виявлення факту домашнього насильства.

Про можливості, що відкриває для кожного громадянина система безоплатної правової допомоги в частині реалізації своїх прав, захист прав вразливих категорій громадян, реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», форми співпраці з установами освіти інформувала Наталія Поставська, начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів. Зокрема, приділено увагу  про можливість отримання первинної та вторинної правової допомоги у місцевих центрах з надання БВПД та їх структурних підрозділах – бюро правової допомоги. Таких точок доступу на Сумщині створено 18. Крім цього, роз`яснено види правової допомоги, окремі напрямки реалізації проекту «Я маю право!».

SuR 180122 12

SuR 180122 13

SuR 180122 14

У приймальній Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти кожен відвідувач може детально ознайомитися з рядом буклетів із правової тематики, у тому числі за проектом «Я маю право!».

На завершенні заходу, Олексій Рибалка, начальник відділу забезпечення діяльності контактного центру,  відповів на ряд питань, що стосувалися трудового права.

 

На завершенні учасникам заходу повідомлено про Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103, інформовано про місцезнаходження Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області та Сумського місцевого центру з надання БВПД та поширено інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?», «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник»,   візитівки-календарі Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області.