назад

Про розширення кола суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу та функціонування системи безоплатної правової допомоги регіону розповіли під час семінару 20 січня 2017 року

2017 01 20R 1Сьогодні на базі Чернівецького міського центру зайнятості (м. Чернівці, вул. Воробкевича, 37) відбувся тематичний семінар для учасників антитерористичної операції.

Координатор заходу – заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Чернівецького міського центру зайнятості Маслова-Брукер Тетяна Олександрівна.

Участь у семінарі взяли директор Чернівецького міського центру зайнятості Іван Тимошенко, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Світлана Штефанчук, директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги зазначеного центру Ганна Акатріні, а також заступник голови Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Наталія Візнюк, учасники антитерористичної операції.

2017 01 20R 2Захід проведено з метою інформування громадян про систему прав людини та громадянина, гарантованих законодавством України, у тому числі про право на безоплатну правову допомогу, ознайомлення із структурою системи безоплатної правової допомоги, що функціонує у Чернівецькій області, порядком звернення та організації надання безоплатної правової допомоги, а також про діяльність Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України, процедури розшуку через партнерські національні товариства та архівні установи тощо.

Окрім вищезазначеного, учасників семінару було поінформовано про зміни, внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та розширення кола осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Зокрема, йшлося про внутрішньо переміщених осіб та осіб, які претендують на отримання такого статусу, а також про осіб, які перебувають під юрисдикцією України і звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Значну частину часу також було приділено консультуванню громадян, що проводили представники системи безоплатної правової допомоги регіону. Окрім консультацій та роз’яснень щодо вирішення проблемних правових питань учасникам було надано інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу, контактну та довідкову інформацію про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, що обслуговують мешканців Чернівецької області.