назад
04.02.19

Про ризики та відповідальність за вживання наркотичних засобів неповнолітніми говорили у підлітковому центрі БО «Світло надії» «Lighthousе» з клієнтами ювенальної пробації

04022019 lekciya1

Наркотичні речовини за останні роки стали глобальною проблемою для нашого суспільства, а особливо коли від їхнього впливу страждають діти, які не повною мірою розуміють різницю між «добром» та «злом». Зазначимо, що останнім часом в місті Полтава проблемою загальноміського характеру стають випадки незаконного обігу наркотичних засобів та втягнення у цю злочинну діяльність неповнолітніх. Крім загальновідомого згубного впливу наркотичних засобів на здоров’я людини, що вживає їх, подальшого деградування особистості, для особи можуть настати негативні наслідки у вигляді притягнення до адміністративної, а також до кримінальної відповідальності, що, як правило, тягне за собою позбавлення волі.

Юридична відповідальність за вживання наркотичних засобів, а також виготовлення, придбання, зберігання, пересилання або перевезення наркотиків доволі серйозна і може накласти негативний відбиток на все життя молодої людини.

Саме тому 1 лютого 2019 року начальник відділу представництва Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Ночовний спільно з інспекторами ювенальної пробації Юлією Гонтарь та Надією Дрозд на базі підліткового центру БО «Світло надії» «Lighthousе» провели бесіду з клієнтами пробації про ризики та відповідальність за виготовлення, придбання, зберігання, пересилання або перевезення наркотиків неповнолітніми.04022019 lekciya

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресоюм. Полтава, вул. Міщенка, 2, тел.:50-27-22.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).