назад
19.04.19

Про ризики вживання та розповсюдження наркотиків інформували молодь Кіровоградщини

01Поширення наркоманії серед неповнолітніх, взаємозв’язок вживання наркотичних речовин і злочинності, види відповідальності за вживання, розповсюдження, виготовлення та зберігання наркотичних засобів обговорили організатори та учасники флешмобу «Стоп наркотики. Кольори життя».
«Проблема наркоманії є досить актуальною в українських реаліях. Із розвитком технологій, наркотики стали легкодоступними. Стіни міст заполонили графіті із рекламою інтернет-магазинів заборонених речовин. Аналіз фактів затримання осіб, які займаються онлайн збутом наркотиків через мережу Інтернет свідчить, що у більшості випадків навіть на вершині ієрархії таких угруповань стоять підлітки, які володіють навичками роботи в цій мережі. При цьому підлітки не замислюються над тим, що за будь-які незаконні дії з наркотичними речовинами може наступати як адміністративна, так і кримінальна відповідальність», – наголосив Олександр Лісовий, фахівець Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Підліткам пояснили, що кримінальна відповідальність за наркозлочини настає з 16-ти років, а види покарання за них описані в розділі 13 особливої частини Кримінального кодексу України. За незначні проступки в сфері незаконного обігу наркотиків може також наставати адміністративна відповідальність, передбачена ст.ст. 44, 106-1, 106-2 КУпАП. В залежності від виду скоєного злочину чи правопорушення у сфері незаконного обігу наркотиків винні особи можуть нести покарання – від штрафу до позбавлення волі.
Учасники флешмобу залишили відбитки своїх долонь на знак зафарбування сірого, одноманітного життя з наркотиками та відкриття переваг різнокольорового, райдужного способу життя без наркотиків з зовсім іншими почуттями та цінностями.
Захід організований Голованівським районним сектором філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області спільно з фахівцями Голованівського місцевого центру з надання БВПД.
До Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою: смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1, тел. (05252) 2-25-83, 068 834 77 45.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.