назад

Про що говорили працівники Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області з засудженими Городищенської колонії?

1

Умови відбування покарання, побут, питання амністії та соціального захисту – ці та інші теми,цікавили засуджених, під час зустрічі з представниками Регіонального центру з надання БВПД. У рамках реалізації проекту Міністерства юстиції «Я маю право»! та Меморандуму про співпрацю між Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України та Координаційним центром з надання правової допомоги, до Державної установи «Городищенська виправна колонія (№ 96)» завітали начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Кузик та головний спеціаліст відділу комунікації та правопросвітництва Владислава Стецюк.


Захист прав засуджених є одним із пріоритетів в діяльності системи БПД. Відтак фахівці центрів з надання БВПД та адвокати, що працюють за контрактами, забезпечують складання документів процесуального характеру та здійснення представництва інтересів особи, засудженої до покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, що дає доступ до правової інформації та правосуддя вказаної категорії громадян. Задля підвищення рівня правової поінформованості засуджених осіб щодо захисту свої прав а також персоналу, працівники Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області систематично відвідують установи виконання покарань, де зустрічаються з засудженими.

2

Так цього разу, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Кузик, провів особистий прийом громадян, що відбувають покарання у Державній установі «Городищенська виправна колонія (№ 96)».Особам, які утримуються в даному закладі, було роз’яснено механізм захисту їхніх прав згідно із Законом України «Про безоплатну правову допомогу», обсяг повноважень Регіонального та місцевих центрів а також порядок звернення за такою допомогою. Ряду засуджених було надано вичерпні роз’яснення з правових питань.

3

Крім того, під час зустрічі з персоналом установи було детально обговорено вимоги законодавства щодо розгляду звернень засуджених та акцентовано увагу на типових помилках, які допускають заявники під час складання та формулювання вимог про залучення захисника.

4

Працівники Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області та представники адміністрації установи також обговорили і подальшу побудову тісних взаємовідносин задля дотримання принципів прозорості та відкритості в світлі сучасного етапу розвитку виправної системи.

5

Представниками Регіонального центру передано персоналу установи ряд інформаційних буклетів з широкого кола правових питань, що є актуальними для засуджених.