назад
13.11.17

Про соціальні гарантії людей з особливими потребами йшлося у Лебедині

OkM 171110 0110 листопада головний спеціаліст Лебединського бюро правової допомоги Євгенія Логвіненко провела бінарний семінар для людей з особливими потребами при громадській організації Лебединська територіальна організація УТОГ на тему: “Соціальний захист інвалідів в Україні”.

За допомогою  сурдоперекладача Лідії Попової присутнім доведено інформацію про рівність прав, про забезпечення права в  наданні  пенсії,  державної допомоги, компенсаційних  та  інших  виплат,  пільг,   соціальних послуг, здійсненні    реабілітаційних    заходів, медичного обслуговування, та інше . Усе це закладено в Законі України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”.

OkM 171110 02

Також Євгенія Логвіненко розповіла про соціальні гарантії людей з особливими потребами при укладені трудового договору: «Відповідно до ч. 3 ст. 17 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», не можна відмовляти в укладенні трудового договору або в просуванні по службі, звільняти за ініціативою адміністрації, переводити інваліда на іншу роботу без його згоди з мотивів інвалідності, за винятком випадків, коли за висновком медико-соціальної експертизи (далі — МСЕК) стан його здоров’я перешкоджає виконанню професійних обов’язків, загрожує здоров’ю і безпеці праці інших осіб, або продовження трудової діяльності чи зміна її характеру та обсягу загрожує погіршенню здоров’я інвалідів.

OkM 171110 03

Вона також звернула увагу про соціальні гарантії цих осіб, зокрема, щодо відпустки тривалістю у 30 календарних днів, про можливість дострокового розірвання трудового договору у разі хвороби, що перешкоджає виконання роботи тощо.

Присутнім нагадали контакти Лебединського бюро правової допомоги, де можна отримати правову допомогу:

пл. Соборна, 29; тел. (05445) 2-14-12.