назад
17.01.18

Про соціальний та правовий захист військовослужбовців говорили на круглому столі в Києві

17.01.2018 viyskovi 2Сьогодні, 17 січня, у приміщенні Командування Сухопутних військ Збройних Сил України (м. Київ) відбувся круглий стіл «Військова юстиція країн-партнерів: спрямованість на захист військовослужбовців», учасницями якого стали й фахівчині Координаційного центру з надання правової допомоги.

Участь у заході взяли представники Юридичного департаменту Міністерства оборони України, Управління правового забезпечення Генерального Штабу Збройних Сил України, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. Координаційний центр представляли начальниця Управління забезпечення доступу до правової допомоги Олена Сінчук та її заступниця Наталія Марчук.

17.01.2018 viyskovi 5

Круглий стіл мав на меті обговорити актуальні питання соціального та правового захисту військовослужбовців Збройних Сил України; правового захисту військовослужбовців, відносно яких здійснюється кримінальне провадження; перспективи відновлення функціонування в Україні військових судів та запровадження інституту «військових адвокатів», а також міжнародний досвід країн – партнерів щодо забезпечення захисту військовослужбовців у ході досудового слідства у кримінальних провадженнях та під час розгляду справ у суді.

17.01.2018 viyskovi 3

Олена Сінчук розповіла учасникам про роботу системи безоплатної правової допомоги в Україні, основні аспекти забезпечення надання правової допомоги військовослужбовцям ЗСУ та іншим особам, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Наталія Марчук розповіла про практику застосування центрами з надання БВПД такої форми роботи, як утворення та розвиток мережі дистанційних пунктів доступу до БПД та здійснення виїздів мобільних консультаційних пунктів з метою спрощення отримання правової допомоги у тому числі, осіб, які захищають суверенітет та незалежність нашої держави.

Також фахівчині Координаційного центру обговорили з представниками Міністерства оборони України можливі напрями реалізації положень Меморандуму про наміри про співпрацю між Міністерством оборони України та Координаційним центром, який, з-поміж іншого, передбачає можливість відкриття дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщеннях військових частин Збройних сил України. Говорили й про налагодження взаємодії між представниками центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та командуваннями військових частин ЗСУ, проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості військовослужбовців та ін.

17.01.2018 viyskovi 1

Нагадаємо, що в 2017 році близько 11 тис. ветеранів війни отримали безоплатну правову допомогу.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook         YouTube YouTube         Google Google+  тTwitter