назад

Про співпрацю системи БПД та відділів державної реєстрації актів цивільного стану обговорювали в Івано-Франківську

1У приміщення Університету Короля Данила 5 грудня керівництво Регіонального центру взяло участь у підсумковій нараді начальників обласних відділів державної реєстрації актів цивільного стану управлінь державної реєстрації Головних територіальних управлінь юстиції в Україні.

2

На підсумковій зустрічі керівництва обласних відділів державної реєстрації актів цивільного стану управлінь державної реєстрації Головних територіальних управлінь юстиції виступила начальниця управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська. Вона повідомила, що 51 000 шлюбів за добу зареєстровано в Україні за одинадцять місяців поточного року. Наступного року реєстрації актів цивільного стану України виповниться 100 років. Усю інформацію за цей час вже оцифрували, що значно полегшує надання інформаційних послуг громадянам. «Якщо раніше на те, щоб отримати документи, потрібно було 1,5 місяця, тепер все можна вирішити за день, у деяких випадках – за 10-15 хвилин», – зазначила Ірина Дубиківська.

3

Начальник Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Микола Станіщук сказав, що веб-порталом «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» активно користуються громадяни області, про що засвідчать 2 151 звернення за 10 місяців 2018 року. «Послуга про видачу свідоцтва про народження в пологовому будинку також набуває популярності та є зручною для громадян, оскільки біля 3800 батьків отримали свідоцтва про народження дитини, не виходячи з медичної установи», ˗ зауважив він.

4

На нараді розказали про пілотні проекти Міністерства юстиції України, які продовжують впроваджувати та є важливими для кожного громадянина України. Зокрема, проект «Шлюб за добу», подання заяв за допомогою веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», вручення свідоцтв про народження дитини безпосередньо в закладах охорони здоров’я, електронний сервіс з проставлення апостиля;, відкриття офісу за принципом відкритого простору «Open space».

5

Після аналізу показників роботи по Україні, зокрема по Івано-Франківській області, відбулося обговорення. Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Володимир Ковальчук подякував керівництву Головного територіального управління юстиції в області за співпрацю між установами, відділами місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги в районах з відповідними підрозділами державної реєстрації актів цивільного стану в Івано-Франківській області, зокрема і в рамках всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО».

6

Разом з керівним складом органів державної реєстрації актів цивільного стану України та начальницею управління державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ в області Ольгою Савʼюк, Володимир Ковальчук відвідав й ознайомився зі специфікою роботи Івано-Франківського офісу «Open Space».

7


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)