назад

Про співпрацю з Представництвом Президента України в АР Крим та партнерами говорили під час засідання керівної ради

122 листопада у Регіональному центрі з надання безоплатної правової допомоги у Херсонській області відбулося чергове засідання керівної ради директорів місцевих центрів, під час якої обговорили важливі робочі питання.

Засідання відбулося під головуванням директора Регіонального центру з надання БВПД Марини Єлисєєвої, за участі секретаря керівної ради Микити Дацюка та очільників місцевих центрів Херсонщини – Марини Груші, Ірини Кеби, Руслана Полякова та Дениса Милокостого.

2На зустріч із фахівцями системи БПД регіону запрошено Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим Бориса Бабіна та керівника служби по роботі з громадянами, які переселилися з тимчасово окупованої території Максима Кожем´яку.

Борис Бабін розповів про роботу Представництва, налагоджену співпрацю з державною міграційною службою в області, а Максим Кожем´яка поділився проблемними питаннями внутрішньо переміщених осіб, з якими стикається Представництво, та шляхами їх вирішення.

3Керівники місцевих центрів також навели приклади надання безоплатної вторинної правової допомоги цієї категорії осіб та осіб, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб (ВПО), та у вирішенні ряду актуальних правових питань осіб, які мешкають в Криму.

У ході зустрічі обговорено подальшу взаємодію та спільні заходи, спрямовані на відпрацювання дієвих механізмів у вирішені проблемних питань внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території Криму.

4

Під час засідання керівної ради, крім питань порядку денного, керівники центрів обговорили загальні питання: кадрового забезпечення, фінансової та трудової дисципліни, а також результати моніторингових спостережень за діяльністю місцевих центрів та бюро правової допомоги. Не залишився поза увагою конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.  

5

Також йшлося про налагодження більш тісної співпраці між всіма провайдерами БПД на теренах Херсонської області та державною системою БПД. Результатом стануть спільні заходи, зокрема, тренінги на тему комунікації та перенаправлення запитувачів, які заплановані на 5-6 грудня 2017 року.