назад

Про способи захисту від шахрайства з платіжними картками розповіли студентам

28640932 1872276499480134 16204783 oПродовжуючи тему кібербезпеки та безпеки користування банківськими платіжними картками міжнародних платіжних систем, 22 лютого 2018 року в актовій залі Вижницького коледжу прикладного мистецтва імені Юрія Шкрібляка фахівцями Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги був проведений правопросвітницький захід. Студентській молоді в інтерактивній формі було повідомлено про безпеку розрахунків платіжними картками, а також про здійснення розрахунків в мережі Інтернет.

     Про порядок дій при втраті картки та правила безпечного користування банківськими платіжними картками міжнародних платіжних систем Visa International та Master Card у банкоматній та торгівельній мережах, а також в мережі Інтернет розповів студентам головний спеціаліст відділу підтримки та розвитку інфраструктури Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Пилип’юк. «Задля безпеки здійснення розрахунків з використання банківських платіжних карток потрібно дотримуйтесь простих правил: не розголошуйте нікому ПІН-код картки; зберігайте в таємниці термін її дії; три цифри, розміщені під магнітною смугою (CVV-код); паролі, які надходять в СМС повідомленнях. Не записуйте ПІН-код на картці, ніколи не вводьте ПІН-код в мережі Інтернет. Нікому не надавайте свою картку. Використовуйте картки з безконтактною технологією здійснення платежу, наприклад, Visa pay Wave та Master Card Pay Pass, – пояснив фахівець системи безоплатної правової допомоги. – Звіряйте суму чеку здійсненої покупки із сумою списаною з вашого рахунку. Дотримання цих правил дозволить убезпечити власні кошти від викрадення зловмисниками”.

     “Рівень кіберзлочинності зростає, тому будьте пильними при використанні мобільних пристроїв при грошових розрахунках. Подбайте про рівень захищеності своїх паролів доступу на мобільних пристроях, які прив’язані до банківських платіжних карток”, – наголосив начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдан Чопей.

     Насамкінець, всім учасникам заходу були роздані буклети про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України “Я маю право”.

     Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово)