назад
24.01.18

Про стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги говорили у Кропивницькому

0124 січня 2018 року, у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області, відбувся другий навчальний практикум щодо впровадження Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі.
Участь у заході взяли адвокати, представники системи безоплатної правової допомоги Голованівського та Олександрійського місцевих центрів з надання БВПД.
Леонід Кропліс наголосив на важливості такого навчального практикуму з точки зору можливості для фахівців системи безоплатної вторинної правової допомоги та адвокатів обмінятися безпосереднім досвідом організації надання БПД.
 
 
02
 
«Стандарти якості і відповідні механізми моніторингу їх дотримання є важливими заходами забезпечення якості роботи адвокатів, які надають правову допомогу», – підкреслив очільник установи.
 
03
 
З адвокатами та командою представників системи безоплатної вторинної правової допомоги Кіровоградщини працювала –  Оксана Сьора, член кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Кіровоградської області, тренер-модератор, адвокат.
 
04
 
У рамках навчального практикуму адвокати та фахівці центрів системи БПД, які безпосередньо працюють з клієнтами розглядали та аналізували структуру та зміст стандартів якості у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі.
 
05
 
Оксана Сьора зауважила, що метою розроблення і впровадження тандартів якості є своєчасне та якісне надання в необхідному обсязі безоплатної вторинної правової допомоги; забезпечення ефективного використання коштів державного бюджету, виділених на оплату діяльності адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги; методична підтримка та підвищення професійного рівня адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Дотримання Стандартів якості є обов’язковим для адвокатів при наданні ними безоплатної вторинної правової допомоги.
 
06
 
 
Також адвокати та фахівці системи безоплатної правової допомоги мали змогу попрацювати над вирішенням певних правових проблем, з якими найчастіше звертаються клієнти центрів та спільно обговорити напрацювання робочих груп.
 
07
 
 
Нагадаємо, в Кіровоградській області сьогодні працює Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, 3 місцевих центри та 18 бюро правової допомоги, де кожен відвідувач може отримати безоплатну юридичну консультацію, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції, а також у випадках, передбачених законом, представництво своїх інтересів у судах за рахунок держави.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходяться за адресами:
Голованівський місцевий центр з надання БВПД
смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1
Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45, 093 423 33 73
Кропивницький місцевий центр з надання БВПД
м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 64/53
Тел.: 095 87 662 33, (0522) 32-08-24
Олександрійський місцевий центр з надання БВПД
м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18
Тел.: (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.